قابلیت های ویندوز 7
این روزها بسیاری از کاربران در تب و تاب تهیه و نصب ویندوز 7 هستند. علاوه بر آن آمار کاربرانی که پس از استفاده از این ویندوز از آن اعلام رضایت کردند بالا بوده و این موضوع نوید روزهای خوشی را برای مایکروسافت به ارمغان آورده است.
ويندوز 7 windows 7
اما در این میان عدهای از کاربران هستند که عقیده خاصی را دنبال میکنند. آنها معتقدند که ویندوز 7، همان ویندوز ویستا است که توسط مایکروسافت کمی کاربر پسندتر شده است. در نتیجه همچنان ویندوز XP. اما شاید واقعیت چیز دیگری باشد. تفاوتهای بین ویندوز 7 و ویستا قطعاً چیزی فراتر از یک تغییرات کوچک است. در اینجا قصد داریم به معرفی 18 قابلیت جالبی بپردازیم که در ویندوز ویستا و سایر ویندوزها از هیچ یک از آنها خبری نبود. قابلیتهایی که هر یک به خودی خود یک تغییر جدی محسوب میشود را ترجیح میدهند
1. لرزاندن پنجرهها
فرض کنید چندین پنجره مختلف را به طور همزمان در محیط ویندوز باز کردهاید. در نسخههای پیشین ویندوز برای اینکه این پنجرهها را ببندید، ناچار بودید تک تک پنجرهها Close یا Minimize کنید. اما با استفاده از این قابلیت جدید در ویندوز 7 که Aero Shake نام دارد، کافی است تا پنجرهای که قصد دارید آن را باز نگه دارید را گرفته و با استفاده از ماوس کمی آن را بلرزانید. خواهید دید که سایر پنجرهها Minimize خواهند شد
. با انجام مجدد این کار پنجرههای کوچک شده مجدداً بازیابی خواهند شد.
2. لیست پرش
یکی از قابلیتهای فوقالعادهای که در ویندوز 7 اضافه شده است و باعث صرفه جویی زیادی در وقت میشود «لیست پرش» یا Jump list است. شما توسط برنامههای نصب شده بر روی ویندوز فایلهای مختلفی را فراخوانی میکنید. به عنوان مثال توسط نرم افزارهای Player، فایلهای موزیک را اجرا میکنید. یا توسط نرم افزار Notepad فایلهای متنی را باز میکنید. اکنون با استفاده از «لیست پرش» می توانید به آخرین فایلهای باز شده توسط نرم افزارهای مختلف دسترسی داشته باشید بدون اینکه نیاز به اجرای اولیه برنامه مربوطه باشد
برای دسترسی به «لیست پرش» کافی است بر روی آیکن برنامه در Taskbar راست کلیک کنید تا آخرین فایلهای فراخوانده شده توسط این نرم افزار برایتان لیست شود. همچنین میتوانید در منوی Start، با کلیک بر روی فلش موجود در کنار هر برنامه به «لیست پرش» مربوط به آن برنامه دسترسی پیدا کنید
ويندوز 7 windows 7
3. توسعه پیش نمایش پنجرهها
در ویندوز ویستا، با عبور ماوس از روی پنجرههای Minimize شده در Taskbar، پیش نمایشی از پنجرهها در یک سایز کوچک نمایش داده میشد. اکنون در ویندوز 7 این قابلیت توسعه داده شده است. به طوری که با قرار دادن ماوس بر روی پیش نمایش (ترفندستان) امکان بستن آن نیز وجود دارد. همچنین پنجرههای چندگانه دارای چندین پیش نمایش هستند و علاوه بر آن با استفاده از کلید ترکیبی Win+T امکان گردش میان پیش نمایشها وجود دارد
4. مرتبسازی پنجرهها در صفحه به روشی جدید
یکی از قابلیتهای جالبی که در ویندوز 7 شاهد هستیم امکان منظم کردن و تغییر اندازه پنجرهها در محیط ویندوز به شکلی جالب و ساده است. کافی است یک پنجره را با استفاده از ماوس بگیرید، سپس آن را به بالای صفحه مانیتور بکشید، پس از پدیدار شدن یک هاله، با رها کردن ماوس، پنجره کل صفحه را اشغال میکند. همچنین اگر پنجره را به منتهی الیه سمت راست یا چپ مانیتور بکشید و آن را رها کنید، پنجره نیمی از صفحه را اشغال میکند.
5. ویندوز XP در ویندوز 7
یکی از مشکلاتی که کاربران در ویندوز ویستا زیاد با آن سر و کار داشتند عدم اجرای برخی برنامههای سازگار با ویندوز XP در محیط ویندوز ویستا بود. مایکروسافت در ویندوز 7 چارهای برای این مشکل پیدا کرده است. با استفاده از XP Mode شما میتوانید به طور مجازی ویندوز XP را در دل ویندوز 7 داشته باشید و با استفاده از آن هر برنامه سازگار با XP را همانند گذشته اجرا کنید
برای استفاده از XP Mode شما ابتدا بایستی نرم افزاری به نام Windows Virtual PC را دانلود و نصب کنید. سپس XP Mode را در درون آن اجرا نمایید. برای دانلود این دو میتوانید از http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx اقدام نمایید
6. یک راه ساده و سریع برای تنظیم صفحات نمایش چندگانه
آیا تاکنون پیش آمده که کامپیوتر خود را به بیش از یک مانیتور یا پروژکتور متصل نمایید؟ در ویندوز 7 تنظیم این صفحات نمایش چندگانه در یک ثانیه امکان پذیر است! کافی است کلیدهای ترکیبی Win+P را فشار دهید و تنظیمات صفحه نمایش را اعمال نمایید.
. رابط کاربری بهتر در خصوص دستگاههای جانبی متصل به کامپیوتر
در ویندوز 7، پس از کلیک بر روی منوی Start بخش جدیدی به نام Devices and Printers به چشم میخورد. در این بخش دستگاههای متصل به کامپیوتر اعم از پرینتر و حافظههای قابل حمل با تصویر مرتبط به هر کدام وجود دارد. با راست کلیک بر روی هر یک از دستگاهها امکانات منحصر به فردی نظیر آپدیت و تنظیمات قابل دسترسی است.
windows 7 , ويندوز 7
8. ویرایش محدوده اطلاع رسانی
در ویندوز XP و ویندوز ویستا در سمت راست محیط Taskbar محدودهای به نام اطلاع رسانی یا Notification Area وجود داشت. این محدوده در ویندوز 7 هم وجود دارد اما با انعطافی بسیار بیشتر که میتوان این محدوده را ویرایش و یا حتی حذف کرد. بر روی فضای خالی از این محدوده راست کلیک کنید و Customize notification icons را انتخاب نمایید. در این پنجره میتوانید نمایش یا عدم نمایش آیکنهای مربوط به هر نرم افزار را تعیین کنید. علاوه بر آن با کلیک بر روی Turn system icons on or off میتوانید نمایش یا عدم نمایش آیکنهای مربوط به خود ویندوز نظیر ساعت ویندوز را تنظیم نمایید.
9. ضبط کننده قدم به قدم مشکلات
یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی جدید در ویندوز 7 «ضبط کننده قدم به قدم مشکلات» یا Problem Steps Recorder است. با استفاده از PSR شما میتوانید مشکلات موجود در ویندوز خود را به صورت قدم به قدم با استفاده از تصویر ذخیره نمایید و آن را جهت دریافت کمک در اختیار دیگران قرار دهید.
windows 7 , ويندوز 7
10. ذرهبین جدید
Magnifier یا ذرهبین در ویندوز XP و ویستا نیز وجود داشت، اما در ویندوز 7 با یک ذرهبین حرفهای طرف هستیم. برای دسترسی به ذرهبین در منوی Start عبارت Magnifier را وارد نموده و Enter بزنید. در Magnifier جدید شما میتوانید درصد بزرگنمایی را تعیین کنید. علاوه بر آن 3 حالت بزرگنمایی خواهید داشت. Full Screen که حالت تمام صفحه است و کل صفحه بزرگ خواهد شد که با حرکت ماوس کل صفحه درگیر خواهد بود. نوع دیگر حالت Lens است که یک صفحه کوچک با ماوس همراه خواهد شد که تمام بزرگنمایی در این صفحه رخ میدهد و عملکردی دقیقاً مشابه یک ذرهبین خواهد داشت. آخرین حالت Docked است که یک صفحه ذرهبینی در بالا یا هر قسمت دیگری از صفحه به صورت ثابت قرار خواهد داد و تصاویر بزرگ شده در آن پدیدار خواهند شد. از Magnifier جهت کاربردهای آموزشی استفاده میگردد.
11. یک راه جدید برای مشاهده فایلهای صوتی و تصویری
Windows Media Player در ویندوز 7 بسیار توسعه پیدا کرده است. عمدهترین پیشرفت آن باز شدن یک پخش کننده کوچک به هنگام پخش فایلهای صوتی و تصویری است. پیشنهاد میشود پیش از این که Player جدیدی را برای استفاده بر روی ویندوز نصب کنید، این ظاهر کاربر پسند Windows Media Player در ویندوز 7 را امتحان کنید.
12. عملیات به اشتراک گذاری در شبکههای خانگی
در ویندوز ویستا و سایر نسخههای ویندوز، ساخت شبکههای خانگی و به اشتراکگذاری منابع کاری دشوار بود. اما با استفاده از Wizard جدید موجود در ویندوز 7 به نام Homegroup شما میتوانید فولدرهایی که قصد به اشتراکگذاری آنها را دارید را انتخاب کنید. سپس رمز عبوری که دریافت میکنید را در کامپیوتر دیگر وارد نمایید تا به همین سادگی عملیات به اشتراکگذاری صورت بگیرد. اما نکتهای که وجود دارد این است که تنها کامپیوترهای دارای ویندوز 7 میتوانند چنین کاری را صورت دهند. جهت دسترسی به این قابلیت عبارت Homegroup را در منوی Start وارد کنید و Enter بزنید.
13. اجرای مستقیم فایل صوتی و تصویری از یک کامپیوتر دیگر
با استفاده از قابلیت جدیدی که در ویندوز 7 وجود دارد، در کامپیوترهای تحت شبکه Home group، نرم افزار Windows Media Player این امکان را به شما میدهد که فایل صوتی و تصویری مستقیماً از یک کامپیوتر اجرا شده و توسط اسپیکر کامپیوتر دیگر متصل به شبکه پخش شود به عنوان مثال اگر یک لپ تاپ و یک PC را شبکه کردهاید، از این پس میتوانید فایلهای موزیک موجود در لپ تاپ را به وسیله اسپیکرهای کامپیوتر رومیزی با صدای بلند گوش کنید!
14. یک مرکز امنیتی جدید
Action Center نام محیط امنیتی جدیدی است که در ویندوز 7 گنجانده شده است در محیط Action Center اطلاع رسانیهایی نظیر آپدیت ویندوز، آپدیت آنتی ویروس، یاد آوری پشتیبانگیری و نظایر آن درج میگردد، برای دسترسی به آن در منوی Start عبارت Action Center را وارد نموده و Enter بزنید.
15. سنجاق کردن برنامهها به Taskbar
در ویندوز 7، می توانید جهت دسترسی سریعتر به برنامهها آنها را در Taskbar سنجاق کنید. به طوریکه همواره در محیط Taskbar حضور داشته باشند و حتی با بستن برنامه نیز از Taskbar خارج نشوند. برای این کار کافی است بر روی آیکن برنامه در Taskbar راست کلیک کنید و Pin this program to taskbar را انتخاب کنید.
18 قابلیت ویندوز 7 ، ویندوز 7 windows 7
16. توسعه استفاده از قابلیتهای لمسی
این قابلیت به طور خاص مختص به صفحه نمایشهای لمسی است. در صورتی که از یک صفحه نمایش لمسی استفاده میکنید با نصب ویندوز 7 یک تجربه شیرین از کار با دست و ویندوز 7 خواهید داشت! Taskbar بزرگتر و آیکنهای مربع شکل باعث راحتی کار با دست خواهند شد. علاوه بر آن اگر از Mac bookها که از قابلیت Multi Touch نیز پشتیبانی میکنند استفاده کنید همه چیز فوق العادهتر خواهد شد! چرا که میتوانید پنجرهها را با دو انگشت بگیرید و اندازه آنها را کوچک و بزرگ کنید. درست همانند آیفون!
17. رایت فایلهای ISO
همان طور که احتمالاً میدانید فایلهای Image مربوط به DVDها که در اصل فایلهای فشرده آماده رایت بر روی DVDها هستند با فرمت ISO وجود دارند. نرم افزارهایی نظیر Nero کار رایت آنها را بر روی DVD صورت میدهند. اما از این پس با استفاده از ویندوز 7 نیازمند هیچ برنامه جانبی نخواهید بود. کافی است بر روی فایل ISO خود دوبار کلیک کنید تا پنجرهای به نام Windows Disk Image Burner باز شود و از طریق آن فایل Image خود را بر روی DVD به سادگی رایت کنید.
18. سنجش رنگ صفحه نمایش
در ویندوز 7 قابلیتی به نام Display Color Calibration اضافه شده است که کار اصلی آن سنجش میزان درستی رنگهای نمایش داده شده بر روی صفحه است. به عنوان مثال یک HDTV را به کامپیوتر خود وصل کردهاید و قصد دارید تا به بیشترین کیفیت ممکن دست پیدا کنید. برای دسترسی به این قابلیت در منوی Start عبارت Display Color Calibration را وارد نموده و Enter بزنید.
برگرفته از سایت ترفندستان
شتابدهندهها در اينترنت اکسپلورر
اگر مطالب صفحه ویندوز را دنبال میکنید، حتما این سوال به ذهنتان خطور كرده که چرا چند شماره اخیر این صفحه، به موضوع اینترنت اکسپلورر اختصاص یافته است و تا این حد امکانات، ویژگیها و تنظیمات این مرورگر به صورت جزء به جزء و دقیق مورد بررسی قرار میگیرد.
واقعیت این است که با توجه به آینده پیشروی وب و توجه ویژه کمپانیهای بزرگ تولیدکننده نرمافزار، ارائهكنندگان خدمات اینترنتی، فروشگاههای آنلاین و... به این مقوله، هرقدر با امکانات و قابلیتهای مرورگرتان بیشتر آشنا شوید به نفعتان خواهد بود و علاوه بر این میتوانید امنیتتان را در این محیط تاحدودی تأمین کنید.
نظیر این دقتنظر را در مباحث مربوط به مدیاسنتر ویندوز ۷ هم داشتیم؛ چراکه کار با این ابزار میتوانست تا حدودی شما را برای کار با محیط کاربری ویندوز ۸ آماده کند.
در فصول آینده نیز در مباحثی همچون دیواره آتش، Imaging ویندوز ۷ و VHD همین روند را در پیش خواهیم گرفت؛ زيرا هرچه در این زمینهها بیشتر بدانید، کارهایتان راحتتر و بهتر انجام خواهد شد.
به هر حال فراموش نکنید که این صفحه، صفحه ویندوز ۷ است!
در شماره گذشته به Browser mode در قسمت Developer Tools اشاره کردیم. اما برای فعال کردن گزینه Compatibility view در
IE9 حتما نباید به این قسمت بیایید.
سوال اینجاست که چه نیازی به استفاده از Compatibility view داریم؟! باید گفت وب سایتهایی که برای ورژنهای ماقبل
IE9 طراحی شده است، شايد بدرستی در IE9 نمایش داده نشود.
در بدترین حالت ممکن است یک صفحه خالی به شما نمایش داده شود یا اینکه رنگهای صفحه بههم ریخته یا اطلاعات موجود در جداول در جای صحیح خود نمایش داده نشود و....
اولین اقدامی که برای رفع اینگونه مشکلات میتوان انجام داد، فعال کردن Compatibility view است. با استفاده از این قابلیت میتوانید از درون IE9 ، سایتهای مدنظر را با ورژنهای پایینتر IE مشاهده کنید!
اگر IE9 یک وبسایت را ناسازگار با خود تشخیص دهد، به نوعی به شما پیشنهاد میکند که از این امکان استفاده کنید؛ در این حالت آیکون Compatibility view که به شکل یک کاغذ پاره است در سمت راست نوار نشانی (Address bar) ظاهر میشود که با کلیک روی آن، قابلیت مذکور برای وبسایت جاری فعال خواهد شد. رنگ این آیکون در حالت غیرفعال، خاکستری و در حالت فعال، آبی است.
کلید Alt کیبورد را فشار دهيد تا نوار ابزار IE9 نمایان شود. در منوی Tools علاوه بر گزینه Compatibility view، گزینه دیگری با عنوان Compatibility view settings مشاهده میکنید که با کلیک روی آن، پنجرهای با همین عنوان گشوده میشود.
در این پنجره میتوانید اسامي تمامی سایتهایی که این قابلیت را برایشان فعال کردید، مشاهده کنید. همینطور میتوانید با استفاده از کلیدهای Add و Remove نشانی سایتهای موردنظر را به این فهرست اضافه یا از آن حذف کنید.
مایکروسافت فهرستی از سایتهای پربازدید را که بهتر است در این مد باز شوند با توجه به اطلاعاتی که از کاربران جمعآوری کرده، برای هر منطقه ایجاد کردهاست که میتوانید در نشانی زیر آن را مشاهده کنید.
http://ie9cvlist.ie.microsoft.com/ie9CompatViewList.xml
توضیح اینکه چگونه یک سایت به این فهرست اضافه یا از آن حذف میشود مفصل است؛ همینقدر بدانید که با انتخاب گزینه
… Include update websites lists سایتهایی که در این فهرست وجود داشته باشد، به صورت خودکار در حالت Compatibility view باز خواهد شد.
با انتخاب گزینه دوم در این پنجره، یعنی … Display intranet sites، تمامی وبسایتهای داخلی دامین شما در این مد باز میشود. با توجه به اینکه همه این گزینهها در محیط دامین از طریق Group policy قابل مدیریت است، میتوانید به عنوان یک مدیر شبکه، برای فعال یا غیرفعال بودن آنها تصمیمگیری کنید.
نکته ديگر آنکه اگر این قابلیت را برای یک وبسایت فعال کرده باشید، مادامی که خودتان آن را غیرفعال نکنید، وبسایت مذکور را در این مد مشاهده خواهید کرد.
اما اگر وبسایت برای مشاهده صحیح در ورژن جاری اینترنتاکسپلورر، بهروزرسانی شود، به صورت خودكار این قابلیت غیرفعال ميشود.
استفاده از Accelerator ها، کار را آسان میکند
حتما تاکنون برایتان پیش آمده که حین مطالعه یک متن در یک صفحه وب بخواهید آن را مثلا توسط یکی از مترجمهای آنلاین به زبانی خاص ترجمه کنید، عبارتی را که میبینید در گوگل جستجو کنید یا نام محلی را که در متن میبینید بلافاصله روی نقشه آنلاین بیابید.
در این موارد چهکار میکنید؟ آن کلمه یا عبارت را انتخاب و کپی کرده، یک موتور جستجو یا مترجم را باز میکنید و کلمه یا عبارت را در آن Paste میکنید؟! اما راه آسانتر برای اینگونه کارها، استفاده از Add-on هایی موسوم به Accelerator است.
اگر در یک صفحه وب، قسمتی از متن را انتخاب کنید، آیکونی به شکل یک فلش آبیرنگ در کنار آن ظاهر میشود.
روی آن کلیک کنید تا فهرست Accelerator های موجود را که میتوانند مربوط به یک موتور جستجو، مترجم، نقشه آنلاین و ... باشد، ببینید.
ممکن است برای هر يک از این گروهها، Accelerator های متعدد داشته باشید؛ اما در فهرست اولیه فقط گزینههای پیشفرض شده هر گروه را ميبينيد.
با مراجعه به منوی کشویی All Accelerators ، اسامي تمامی «شتابدهندهها» را در اختیار خواهید داشت اگر Accelerator های موجود، قابلیت پیشنمایش (Preview) را داشته باشد، کافی است ماوس را روی آنها نگه دارید تا نتیجه را همانجا مشاهده کنید. در غیر اینصورت با کلیک روی آن «شتابدهنده» به یک تب جدید هدایت وارد ميشويد.
در همین منو، دو گزینه Find more Accelerators و Manage Accelerators را در اختیار دارید. با کلیک روی گزینه اول، به صفحهای از وبسایت iegallery.com ميرويد که در آن تعداد قابل توجهی «شتابدهنده» با عملکردهای مختلف قرار دارد. میتوانید روی گزینههای دلخواه کلیک کرده و آنها را به مجموعه خود اضافه کنید.
به عنوان مثال میتوانید با مراجعه به فهرست Most popular برای Accelerator ها، مواردی از جمله Google Maps ، Google Translate و Define with Wikipedia را به شتابدهندههای خود اضافه کنید. هنگام نگارش این متن، ۱۸۷ شتابدهنده با قابلیتهای مختلف در این وبسایت وجود داشت!
در مراحل اضافه کردن یک Accelerator جدید، از شما سوال میشود که آیا مایلید آن را به عنوان پیشفرض گروه تعیین کنید یا خیر، که در صورت تایید شما، شتابدهنده مورد نظر در منوی اصلی قرار خواهد گرفت.
اما گزینه دوم یعنی Manage Accelerators ، شما را به پنجره Manage Add-ons هدایت میکند. در این پنجره اسامي تمامی شتابدهندهها، همراه اطلاعاتی نظیر نشانی سایت، نوع آن و همچنین فعال یا غیرفعال بودن آنها را خواهید دید.
روی گزینه دلخواه کلیک کنید؛ در این صورت میتوانید آن را حذف یا غیرفعال کرده یا با انتخاب کلید Set as default آن را پیشفرض گروه خود کنید.
همچنین میتوانید با کلیک روی گزینه Change که در مقابل عنوان Category قرار دارد، گروه آن را تغییر دهید. به عنوان مثال شما برای تمامی شتابدهندههای موتورهای جستجو، یک گروه با عنوان Search دارید.
برای دسترسی به Acceleratorها الزاما نیاز نیست یک کلمه یا عبارت در صفحه وب انتخاب شود، کافی است روی یک قسمت از صفحه کلیک راست کنید؛ كه البته در این صورت ممکن است تمامی شتابدهندهها را در اختیار نداشته باشید.
اگر تا به حال از حافظههای فلش تنها برای ذخیره سازی اطلاعات و به عنوان یك انبار دیجیتال استفاده می كردید، سخت در اشتباهید. این ابزار بندانگشتی كاركردهای مفید دیگری هم دارند كه نباید از آنها غفلت كنید...
این ابزار، امكانات و توانمندی های جالبی دارد كه به برخی از آنها اشاره میكنیم.
** اجرای نسخههای پرتابل برنامه های مختلف
حافظه های فلش در كنار ذخیره سازی انواع اطلاعات برای اجرای نسخه های پرتابل یا قابل حمل برنامه های مختلف هم قابل استفاده هستند. برنامه هایی كه نیاز به نصب ندارند و تنها با یك كلیك از روی حافظه های فلش اجرا می شوند.
یكی از انواع این برنامه ها كه بسیار كاربردی است اوپن آفیس نام دارد. این برنامه تمامی امكانات برنامه آفیس مایكروسافت را در خود دارد.همچنین نباید از نسخه های پرتابل مرورگرهایی مانند فایرفاكس و تاندربرد غفلت كرد كه به ترتیب برای مرور وب و تبادل ایمیل به كار می روند. وقتی امكانات مجموعه آفیس با این دو برنامه تركیب شود، بخش اعظم نیازهای اداری و تجاری هم رفع می گردد. برای كسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های پرتابل قابل نصب بر روی حافظه های فلش می توانید به آدرس PortableApps.com مراجعه كنید.
** راهاندازی سیستم عامل
از حافظه های فلش برای راه اندازی یك سیستم عامل كامل با تمامی امكاناتش هم می توان استفاده كرد. این كار در مورد سیستم عامل های ویندوز و لینوكس بدون مشكل خاصی ممكن است. هر چند امكانات نسخه های پرتابل این سیستم عامل ها تفاوت هایی با نسخه های عادیشان دارد. اطلاعات بیشتر در این زمینه در سایت های تخصصی فناوری و با انجام یك جستجوی ساده در دسترس است.
** اتصال به شبكههای بیسیم
اگر یك شبكه بی سیم دارید می توانید با استفاده از تنظیمات مربوط به شبكه بی سیم در ویندوز پیكربندی مناسب را برای اتصال حافظه فلش خود به این شبكه انجام دهید. با این كار می توان حافظه فلش را برای اتصال رایانه ها، چاپگرها و دیگر وسایل جانبی به یك شبكه بی سیم مورد استفاده قرار داد.
** تنظیم مجدد كلمه عبور
اگر كلمه عبور خود در ویندوز را فراموش كنید حتما به مشكل برمی خورید. راه حل این مساله آن است كه اطلاعات ضروری در این زمینه را ذخیره كنید تا در صورت فراموشی یا هر مشكل دیگری به سرعت به اطلاعات مورد نظر دسترسی داشته باشید.
در گذشته این اطلاعات بر روی فلاپی دیسك ها ذخیره می شد، اما امروزه با استفاده از حافظه های فلش هم می توان این اطلاعات را ذخیره كرده و در صورت لزوم آنها را اجرا كرد.
** ارتقاء عملكرد سیستم
با استفاده از حافظه فلش می توان عملكرد ویندوزهای ویستا و 7 را ارتقا داد. فناوری ReadyBoost به منظور افزایش سرعت ویندوز از طریق حافظه های فلش ابداع شده است.
این فناوری از فضای خالی موجود در حافظه فلش به عنوان حافظه اضافی كمكی برای افزایش ظرفیت حافظه Cache هارد دیسك رایانه استفاده می كند. از آنجایی كه سرعت حافظه های فلش از حافظه های سنتی مغناطیسی بیشتر است، استفاده از آنها در این زمینه سرعت سیستم و عملكرد آن را ارتقا می دهد.
دستور العمل های مربوط به این كاركرد حافظه های فلش از طریق بخش كمك یا Help ویندوز در دسترس است.
** مدیریت انتقال اطلاعات
اگر از ویندوز XP استفاده می كنید می توانید برای بهبود و مدیریت بهینه انتقال اطلاعات از USB Flash Drive Manager مایكروسافت استفاده كنید. بعد از نصب این برنامه كپی كردن فایل، تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات كل حافظه فلش یا هارد دیسك، تغییر برچسب درایو و حتی ایجاد فایل Autorun راحت تر می شود.
** تبدیل به mp3 player
حافظه های فلش را با اعمال اندكی تغییرات می توان به عنوان ابزاری برای گوش كردن به فایل های mp3 به كار برد. با این كار در وقت و هزینه كاربر نیز صرفه جویی می شود. برای این كار كافیست فایل های موسیقی خود را بر روی حافظه فلش كپی كنید و آن را به رایانه متصل كنید. سپس نرم افزار Windows Media Player را اجرا كرده و فهرستی از قطعات موسیقی مورد علاقه تان را با استفاده از امكانات این نرم افزار ایجاد كنید.
** حفاظت از اطلاعات حساس با رمزگذاری
اگر از حافظه فلش خود برای انتقال و نگهداری اطلاعات حساس و محرمانه استفاده می كنید، قادر خواهید بود برای آن كلمه عبور تعیین كنید تا هر كسی نتواند به محتوای آن دسترسی پیدا كند.
Rohos Mini Drive از جمله ابزار امنیتی است كه با استفاده از آن می توانید یك بخش یا پارتیشن حفاظت شده بر روی حافظه فلش ایجاد كرده و سپس برای آن كلمه عبور در نظر بگیرید. با این كار امنیت خود را تضمین كرده اید.
** مدیریت وب سایت
با استفاده از حافظه های فلش حتی می توان وب سایت های مورد نظر را مدیریت كرد. اگر شما ادمین یك سایت هستید می توانید با استفاده از برنامه Server2Go، انواع وب سرورهایی كه از Apache، PHP، MySQL، Perl پشتیبانی می كنند را مدیریت كنید.
نسخه پرتابل این برنامه به راحتی و با یك كلیك بر روی حافظه های فلش قابل استفاده است. این برنامه كه با همه نسخه های ویندوز سازگار است، از اكثر مرورگرهای اینترنتی هم پشتیبانی می كند.
** قفل كردن رایانه
برنامه پرتابل Predator برای قفل كردن رایانه ها با استفاده از حافظه های فلش قابل استفاده است. این برنامه كم حجم و كاربردی حافظه فلش را به یك كلید مطمئن مبدل می كند. با نصب این برنامه اگر حافظه فلش به رایانه متصل باشد، همه چیز به طور عادی كار خواهد كرد، در غیر این صورت و به محض برداشتن حافظه فلش رایانه قفل خواهد شد و حتی صفحه كلید و موشواره هم از كار می افتند و نمایشگر هم سیاه می شود.
مسدود کردن راه ورود صفحات تبلیغاتی
احتمالا تا کنون با نام پوپوپ ادورتیس برخورد کرده اید.صفحه های تبلیغاتی که خود به خود باز می شوند و حاوی یکسری جملات و تصاویر تبلیغاتی می باشند. این صفحات تبلیغاتی از طریق اینتنت و بر روی دستگاههایی که ..... شامل ویندوز اکس.پی/۲۰۰۰ می باشند باز میشوند و در صورتی که پورت تی.سی.پی ۱۳۵ سیستم عامل ویندوز باز باشد بر روی صفحه مانیتور نمایش داده می شوند.
از شدن مکرر صفحات تبلیغاتی به غیر از اینکه موجب آزار و اذیت کاربر می شوند، مشکلات دیگری نیز دارند.
اغلب این صفحات حاوی جملات غیر اخلاقی است و بسیاری از آنها کاربر را به سمت اینگونه سایتها دعوت می کنند.
برای جلوگیری از ورود این صفحات و عدم نمایش آنها موارد زیر را انجام دهید :
۱) در کنترل پنل بر روی ادمین ایستراتیو تولز دو بار کلیک کنید تا پنجره مربوط به آن باز شود.
۲) بر روی آیکن سرویسیز دو بار کلیک کنید.
۳) در پنل سمت راست سرویسیز ، ابتدا سرویس مسنجر را بیابید و سپس دو بار بر روی آیکون آن کلیک کنید.
۴) در پنجره مسنجر پروپرتیس در فسمت استارت تایپ گزینه دیسبلی را انتخاب و سپس ok را کلیک نمایید.
چگونه هک نشویم ؟!
روشهای ساده را به سادگی و با کمی دقت می توان مسدود کرد. مثلا رمزی انتخاب کنید که حدس زدنش کار هر کسی نباشد. شماره تلفن , اسم , فامیل , شماره شناسنامه یا تاریخ تولید و ترکیبی از اینها معمولا اولین چیزی است که به ذهن هر کسی می رسد. سعی کنید در رمز انتخابی خود از پرانتز یا کروشه استفاده کنید یا حتی کاما که اینها به ذهن هیچ هکری نخواهد رسید.
هنگامی که رمز خود را وارد می کنید مراقب باشید , کسی نزدیکتان نباشد. یا از کلید های منحرف کننده استفاده کنید. مثلا چند کلید الکلی بزنید و بعد با بک اسپیس پاکش کنید که اگر کسی هم دید , متوجه رمز شما نشود. پشت کامپیوتر کسی که به او اطمینانی ندارید , رمزی وارد نکنید. یا اگر مجبورید, با استفاده از کلید های کنترل+آلت+دیلیت و باز نمودن تسک مانگر کلیه برنامه های مشکوک را ببندید.
معمولا اسامی آنها مانند دیاف یا کسلوگر یا کیل یا هر اسم مشکوک دیگری می تواند باشد. در موقع ثبت نام در سرویسهای هوتمایل و یاهو به شما تذکر داده می شود که کارکنان شرکت سرویس دهنده به هیچ عنوان از طریق ایمیل از شما درخواست پسورد نمی کنند. پس هیچ گاه از طریق هیچ ایمیل ی رمز خود را وارد نکنید. از جایی اینترنت تهیه کنید که امنیت بیشتری دارد و تجربه کارشان بالاست.
زیرا علاوه بر منشیان بی تجربه که بعضاً رمزها را برباد می دهند , اگر شبکه (آی.اس.پی) هک شده باشد , دیگر از دست شما کاری بر نمی آید و رمز شما و دیگر کاربران در خطر می باشد. احتمال حمله با روش تخصصی که در بالا توضیح دادم به کاربرانی که از سیستمهای اینستند مساگینک مانند یاهو مسنجر یا ام.اس.ان مسنجر یا آی.سی.یو و ... استفاده می کنند بیشتر است چون اینگونه برنامه ها به راحتی آی.پی شما را در اختیار هکر قرار می دهند و همواره یک پورت آزاد را اشغال می کنند و معمولا به صورت مستقیم با کاربر مقابل در ارتباط هستند.
مخصوصا در مواقع ارسال و دریافت فایل. پس اگر می خواهید در امان باشید از این برنامه ها استفاده نکنید. ولی امروزه در ایران اینترنت بدون اینگونه برنامه ها فایده ای ندارد ! پس هیچگونه فایلی را که از افراد ناشناس فرستاده می شود , باز نکنید.
حال اگر کامپیوتر شما از قبل آلوده شده باشد چه باید کرد ؟!
اگر مطئمن ترین راه را می خواهید. کامپیوتر خود را فرمت نموده و دوباره ویندوز را نصب کنید. زیرا اغلب ویروس کشها قادر به شناسایی یا پاک نمودن بسیاری از این نوع ویروسها نمی باشند. ولی معمولا این روش به صرفه نیست. کاری که من برای مبارزه با این نوع ویروس ها (که نمی دانم آیا به آن مبتلا هستم یا خیر) کردم این است که یک ویروس کش جدید نصب نمودم که هر هفته آنرا آپدیت می کنم. من نورتون آنتی ویروس ۲۰۰۳ را پیشنهاد می کنم که خود به صورت اتوماتیک هر ۱۰ روز یکبار به روز می شود.
حال اگر ویروسی پیدا شد که ویروس کش من نتوانست آنرا شناسایی کند چه ؟!
همانطور که گفتم فایلی که در حافظه شما اجرا می شود و کامپیوتر شما را به عنوان سرور آماده حمله هکر می کند برای اتصال به اینترنت و فرستادن اطلاعات احتیاج به یک پورت آزاد دارد. روشهای زیادی برای مسدود نمودن پورت های آزاد وجود دارد.
همواره در ایران رسم است که می گویند اینترنت بدون پروکسی بهتر است ولی باید بدانید که پروکسی نه تنها سرعت کار شما در اینترنت را بالا می برد بلکه جلوی حمله هکرها را نیز می گیرد. روش دیگر استفاده از فری ول می باشد. امروزه بسیاری برنامه های کم حجم با عنوان فری ول خانگی وجود دارند. شما با استفاده از یکی از این برنامه ها می توانید به راحتی هرگونه رد و بدل شدن اطلاعات بین کامپیوتر خود و اینترنت را ببینید و کنترل نمایید.برنامه ای که من پیشنهاد می کنم زونه آلارم می باشد.پ
با نصب این برنامه هرگاه , برنامه ای بخواهد با اینترنت تبادل اطلاعات نماید ابتدا به شما تذکر می دهد و شما می توانید اگر برنامه مشکوکی بود اجازه فرستادن اطلاعات را از او صلب کنید. در ضمن هیچ شخص و برنامه ای هم نمی تواند بدون اطلاع شما از بیرون به کامپیوتر شما وصل شود.
ویندوز اکس.پی از نظر امنیت در شبکه بسیار پیشرفته است و احتمال هک شدنش کمتر است , پیشنهاد می کنم از این ویندوز استفاده کنید. در آخر باید بگویم هیچ روشی به صورت ۱۰۰% شما را ایمن نمی کند. فقط سعی می کنیم احتمال هک شدنمان را پایین بیاوریم
خستگی چشم در هنگام کار با کامپیوتر
خیره شدن به صفحه مانیتور تعداد دفعات پلک زدن را کاهش میدهد و سبب سوزش چشم و در نتیجه منجر به خشکی چشم میشود.
نرم افزار PC
با ویراستیار، متون فارسی را
درست و صحیح تایپ کنیم
مقدمه:
تمامی افرادی که با نرمافزار وُرد آفیس کار میکنند میدانند که این نرمافزار به صورت
پیشفرض از غلطیاب فارسی پشتیبانی نمیکند. بعد از این که شرکت مایکروسافت فارسی ساز
برای نسخههای مختلف وُرد آفیس منتشر کرد؛ گرچه با این افزونه یک سری از کارهای مقدماتی
در نگارش متون فارسی انجام شد، اما این افزونه ناقص بود. مثلا در مورد آیین نامهیزبان فارسی
کاری را انجام نمیداد و یا در مورد علائم مورد استفاده در زبان فارسی و موارد دیگر. از اینرو
همیشه تایپ فارسی در این نرمافزار مظلوم واقع میشد. اما بالاخره و بعد از چند سال، بالاخره یک
نهاد، مسئولیت این کار مهم را بر عهده گرفت و بعد از این که در شانزدهمین نمایشگاه الکامپ این
نرمافزار رونمایی شد، هم اکنون شاهد انتشار نسخهی نهایی آن برای کاربران هستیم.